Ekologiška sezamų pasta TAHINI - tai ekologiškų neluštentų ir skrudintų maltų sezamų sėklų pasta. Idealiai tinka įvairiems užtepams ir padažams gaminti. Baltymų šaltinis.
Dar vadinama sezamų sviestu. Užtepui ant duonos tinka maišyti su alyvuogėmis, sojos padažu, miso, citrinos sultimis. Plačiai naudojama arabiškoje virtuvėje gaminant patiekalus iš avinžirnių (pvz., humusui). Tinka dėti į salotų užpilus - suteikia sotumo.
Stiklainėlyje su užsukamu dangteliu.
Sudedamosios dalys: ekologiškos sezamų sėklos, jūros druska.
Sudėtyje gali būti žemės ir kitų riešutų pėdsakų
Maistinė vertė (100 g) – 2441 kJ/583 kcal: riebalų 49.2 g (iš jų sočiųjų 6.9 g, mononesočiųjų 18.6 g, polinesočiųjų 21.6 g), angliavandenių 23.2 g (iš jų cukrų 0.3 g), baltymų 17.6 g, druskos 0.88 g.
Olandijoje pagamintas sertifikuotas ekologiškas produktas.
Daugiau apie sezamo savybes galima paskaityti (angliškai):
- http://www.nutrition-and-you.com/sesame-seeds.html
- http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=84
- Prostaglandin Leukatrines and Essential Fatty Acids 46: 145-150, 1992. Anti Cancer Research 11: 209-216, 1992.
- Udo Erasmus. Fats that Heal and Fats that Kill. Alive Books 1993, Canada.